afdeling tiffany

 
Tiffany - techniek is een glaskunst waarbij kleine stukjes glas met elkaar worden verbonden.
Op deze manier worden er bijvoorbeeld schalen, vazen, lampenkappen en andere decoratieve vormen en voorwerpen gemaakt.
 
Openingstijden:
 
maandagmorgen 9.00-11.30 uur. lokaal 3
 
woensdag morgen 9.00-11.30 uur. lokaal 3

Deze afdeling heeft zijn activiteiten op de eerste verdieping. Op maandag en woensdagmorgen is deze ruimte volop bezet met glazeniers. Alle voorwerpen worden hier gemaakt van vlak tot ronde schalen, lampenkappen tot raamhangers toe.
De te maken afbeeldingen worden voorzien van de benodigde stukjes glas, die precies op maat zijn gesneden en geslepen, de randen worden voorzien van een koperfolie en later als een geheel aan elkaar gesoldeerd. De afwerking kan op verschillende manieren gedaan worden.
Sinds kort beschikt men over een machine om glas te zagen, hiermee kan met stukjes glas die niet gesneden kunnen worden met deze machine zagen. Ook is er een glasboor aanwezig om gaatjes in het glas te kunnen boren.
Naast deze machines zijn er natuurlijk de benodigde andere machines en gereedschappen om het glas te bewerken, zoals glassnijders in vele vormen, slijpmachines,cirkelsnijders, lichtbak enz enz.
De ruimte is vaak te klein om alle belangstellende toe te laten.
Op maandagmorgen is de leiding in handen van Johanna en Mieke, en op woensdagmorgen zijn het Mia en Riky die de bezoekers met raad en daad bij staan.
 
Kijk hier voor de foto's van 2010
 
klik hier voor de foto's van voor 2010