afdeling houtbewerken


De timmerwerkplaats is uitgerust met professionele houtbewerkingmachines.
Hier kunnen grote en kleine werkstukken worden gemaakt, ook allerlei klusjes kunnen worden uitgevoerd.

Openingstijden:
  ochtenden:      09:00 - 11:30  
  middagen:       13:30 - 16:30.
  dinsdagavond:   19:00 - 22:00.
  zaterdagmorgen: 09:00 - 11:30.
 

Deze afdeling bestaat uit 2 ruimtes op de benedenverdieping, en de afwerkruimte op de bovenverdieping.
In de machinale ruimte staan een afkortzaagmachine, cirkelzaagmachine,verticale platenzaagmachine, vlakbank, vandiktebank, lintzaagmachine, tafelfreesmachine,schuurband, langgatboormachine, kettingfrees, verstekzaagmachine, kolomboormachines en in een aparte ruimte de afzuigunit voor al deze machines.

Naast deze vaste machines zijn nog handmachines, zoals: grote en kleine bandschuurmachines, enkele vlakschuurmachines, bovenfrezen, boormachines, decoupeerzagen, schroefmachines, niet en spijkerapparatuur, verstekzagen en versteksnijmachine.

Het gebruikelijke handgereedschap is in voldoende mate aanwezig, zoals onder andere handzagen, beitels, winkel en zwaaihaken, schroevendraaiers alle soorten, verfkrabbers ect ect.

In een andere rustiger ruimte is de lijm en aftekenafdeling. Hier worden de onderdelen aan elkaar gelijmd, en het aftekenwerk gedaan. Hier bevinden zich de meeste lijmklemmen en sergeants om grotere vlakken te lijmen, spanbanden en verstekklemmen.

Door ruimtegebrek vindt de montage en afwerking van de werkstukken op de bovenverdieping plaats. Hier zijn lijmklemmen, schroefmachines etc. aanwezig en is de mogelijkheid om de werkstukken te laten staan te laten drogen.

Kijk hier voor het Fotoalbum wat er zoal gemaakt wordt en gemaakt kan worden of wat er in het verleden is gemaakt.